Meer zicht krijgen op cliŽntondersteuning? Meld u aan voor een workshop!      2/20/2007  
  Wilt u als beleidsmedewerker, Wmo-consulent of medewerker van een lokaal loket meer zicht krijgen op cliŽntondersteuning? Maak dan gebruik van het aanbod van de provincie Groningen om dichtbij huis gratis deel te nemen aan een workshop over dit onderwerp.

Zoals u weet is het Ďgeven van informatie, advies en cliŽntondersteuningí ťťn van de prestatievelden in de Wmo. Wellicht heeft uw gemeente al besloten hoe zij dit prestatieveld gestalte gaat geven. Dan kan de workshop voor u worden toegespitst op de (verdere) invulling in de dagelijkse praktijk. Maar het kan ook zijn dat uw gemeente nog niet heeft bepaald wat zij met cliŽntondersteuning wil. In dat geval biedt de workshop u een praktische oriŽntatie op verschillende mogelijkheden. Omdat we het belangrijk vinden dat wat u leert bruikbaar is in de praktijk, is een ervaren loketmedewerker bij de uitvoering van de workshop betrokken.

Belangstelling?
U kunt zich voor de workshop telefonisch of per email aanmelden bij CMO Groningen. Contactpersoon is: Marian Feitsma, m.feitsma@cmogroningen.nl; telefoon 050 5770101.
Er zijn twee mogelijkheden:
1. u meldt zich aan als groep van tenminste acht personen. Dan komen wij naar u toe om de workshop uit te voeren. (Datum en tijdstip in overleg).
2. U meldt zich individueel aan of met een groep van minder dan acht personen. Dan zoeken wij voor u een geschikte workshopgroep en nemen daarover contact met u op.

Opzet van de workshop
Bedoeld voor: (a) medewerkers van gemeenten, die als uitvoerende of beleidsmedewerker invulling moeten geven aan het prestatieveld Ďinformatie, advies en cliŽntondersteuningí;
(b) medewerkers van andere organisaties die (kunnen) bijdragen aan cliŽntondersteuning.

Doelstelling: deelnemers aan de workshop weten na afloop wat cliŽntondersteuning is en hebben een (nader) beeld van hoe cliŽntondersteuning in hun situatie Ė in samenhang met informatie en advies - gestalte kan krijgen.

Inhoud: de volgende vragen worden behandeld:
(a) wat is cliŽntondersteuning (informatie-overdracht);
(b) hoe doe je cliŽntondersteuning (bespreking praktijksituaties en dilemmaís die zich daarin voordoen);
(c) hoe krijgen de inwoners van onze gemeente toegang tot cliŽntondersteuning en (hoe) kan dat nog beter? (informatie-uitwisseling en discussie).

Duur: 3 uur.

Periode: tussen 1 maart en 31 december 2007.

Aantal dlnrs: 8 tot 15 per workshop.

Kosten: gratis (de gemeente stelt de locatie beschikbaar; de provincie Groningen draagt de overige kosten).

Uitvoering: CMO Groningen en MEE Groningen. (De MEE-medewerkers die hieraan meewerken hebben ruime ervaring in een lokaal loket).

Plaats: in overleg (bij voorkeur in de buurt van het loket).

Loketmedewerkers die zich na de workshop nog verder willen verdiepen in cliŽntondersteuning kunnen zich aanmelden voor een vervolgtraject van vijf bijeenkomsten. Ook de kosten van dit traject worden deels door de provincie gedragen.

 
 
     

  terug