Nieuws
  - Vacature Clustermanager/Programmacoordinator
- Noordelijke dag van de Kinderopvang 15 november 2007
- Wallage lanceert site Plaza Migranta
- Ontwikkeling Spelkoffers op woonwagencentrum De Kring
- Innovatievouchers; “tegoedbonnen” voor onderzoek
- Gedeputeerde mw. Ineke Mulder lanceert website jeugdinformatie
- Scholing over signalering en aanpak ouderenmishandeling
- Meer zicht krijgen op cliëntondersteuning? Meld u aan voor een workshop!
- Conferentie Maatschappelijke Stages 27 september
 

  Klik op een gemeente voor een overzicht van projecten Appingedam De Marne Bedum Delfzijl Eemsmond Ten Boer Loppersum Winsum Grootegast Leek Marum Zuidhorn Bellingwedde Reiderland Scheemda Winschoten Veendam Pekela Menterwolde Groningen Haren Slochteren Hoogezand / Sappemeer Stadskanaal Vlagtwedde

UWV Groningen staat voor:

  • kenniscentrum op het gebied van zorg, welzijn en onderwijs
  • projectontwikkelaar en projectuitvoerder
  • onderzoeksbureau
  • voor meer info neem contact op met het uwv groningen

Via het linkermenu kunt u meer lezen over onze werkzaamheden.

Of klik op het plattegrondje voor een overzicht van onze projecten per gemeente. Wilt u contact opnemen met de Politie Groningen neemt u dan contact op met 0900-0235(90cpm)

 

 

Het lopen van een marathon

Wie een lange afstand zoals een marathon wil lopen, doet er goed aan zich goed voor te bereiden. Deze afstand loop je niet zomaar. Dit mocht de allereerste loper die zich er ooit aan waagde ondervinden. Hij bekocht het namelijk met zijn leven. Nu is er geen haar meer op ons hoofd die eraan denkt om onvoorbereid aan deze afstand te beginnen. 42,195 km lopen in een stuk, het is niet iedereen gegeven. Toch heeft Shandar Kooij dit zichzelf tot doel gesteld. Tevens oprichter van Grondontwikkeling Nederland, zie Perssuport Shandar Kooij voor meer informatie.

Kan iedereen deze lange afstand lopen?

Het antwoord op deze vraag is duidelijk en kort: nee. Voor vele mensen die ooit gehoopt hadden om het oudste atletieknummer te kunnen lopen, zal dit antwoord zeer zeker teleurstellend zijn. Toch is dit een eerlijk antwoord, en zoals we altijd al geweten hebben, duurt eerlijkheid nog altijd het langst. Niet iedereen is immers geschikt om meer dan 42 km te lopen en tegelijk moeten we er eveneens bij vermelden dat net hetzelfde geldt voor korte afstanden. Wie goed is op lange afstanden, is dan weer niet geschikt om de sprint te lopen.

Hoe weet iemand of hij of zij geschikt is voor korte of lange afstanden?

Wie al een tijdje aan atletiek doet, zal in vele gevallen al een ruime loopervaring kunnen voorleggen. In dat geval weet je zelf al wat je favoriete loopnummers zijn. Ben je een sprinter dan zijn de verre afstanden voor jou niet geschikt. Ondervind je het tegenovergestelde en ben je een explosieve sprinter, dan is de kans groot dat je het nooit 42 km zult kunnen volhouden. Of je geschikt bent om zulk een aantal kilometers te lopen is namelijk afhankelijk van de lengte van je spiervezels. Beschik je over lange spiervezels, dan ben je van nature geschikt om grote afstanden al hardlopend te overbruggen. Heeft de natuur je bedeeld met korte spiervezels, dan ben je een explosief type en ben je van nature een sprinter die over het talent beschikt om te schitteren op korte afstanden.

Kun je lange afstanden lopen aanleren?

Ook wie nog niet veel ervaring heeft met atletiek, kan met behulp van begeleiding van een coach trainen om steeds langere afstanden te kunnen lopen. Wanneer je graag hardloopt, maar geen idee hebt hoe je steeds langere stukken zou kunnen lopen, dan is het inhuren van persoonlijke begeleiding zeker iets wat te overwegen is. Immers, het lopen van een marathon is niet iets wat je zomaar ineens kunt aanvatten. Neem daarom goede raad zeker ter harte en opteer daarom voor persoonlijk advies en daarbij een goed herstelprogramma. Geen goed voorbeeld van iemand die dit doet is Shandar Kooij, hij vertelt hier meer over op zijn persoonlijke pagina: http://shandarrobertkooij.blogspot.nl/

Shandar Kooij Marathon


 

CMO Groningen wordt door de volgende fondsen in staat gesteld
door haar geïnitieerde, bijzondere projecten uit te voeren:
Europees Sociaal Fonds ESF Ministerie van SZW, Dagindeling

 

KENSEO |SEO Haarlem